Odstěhovala jsem se z domu. A jelikož jsem si do nového chtěla pořídit něco nového, koupila jsem si vaflovač, protože jsem po tomhle přístroji dlouho toužila. Navíc jsem takový „snídaňový“ tvor, takže domácí vafle pro mě byly jasnou volnou. První den v novém se musí pořádně oslavit pořádnou vaflovou snídaní!
Jelikož jsem doma sama a
nemám tu nikoho, kdo by se se mnou o velkou porcí vaflí podělil, snažila jsem
se udělat co nejmíň těsta. Vyšlo mi to na šest středně velkých vaflí. Snědla
jsem čtyři a byla jsem nacpaná jak kdybych si dala svíčkovou se šesti. Zbylé
dvě vafle mi teď smutně leží na kuchyňské lince a čekají na to, až je někdo
sní.
No a samozřejmě musíte počítat s tím,
že pokud něco děláte poprvé, je téměř neodmyslitelné aby se vám nestala nějaká
ta nehoda. Já jsem klasicky neodhadla kolik těsta do vaflovače dát, a tak mi
polovina těsta úplně krásně vytekla bokem.
Na vafle jsem potřebovala
40g žitné mouky
½ prášku do pečiva
5g cukru
40ml mléka
2 vajíčka
1 lžičku oleje
Všechno jsem smíchala
dohromady a těsto nechala chviličku odpočinout. Potom jsem ho nalila do rozpáleného
vaflovače (asi polovinu naběračky) a pekla do zlatova (asi 4minutky)
Namazala jsem je nutelou
a dala na ně banán, protože vafle bez banánu si nedokážu představit (no a bez
nutely taky ne). Měla jsem přichystanou i lotuskovou „pomazánku“ (jak vidíte na
fotce), ale jelikož jsem byla extrémně plná, už na ni nedošlo.
Sice tohle byly moje
první vafle, ale jelikož byli neuvěřitelně křehké a dobré, rozhodla jsem se vám
tu dát recept. Věřím, že budou chutnat i vám!
S čím si dáváte vafle vy? :-)
Ne, tohle jsem ted vecer vazne videt nemela :D
OdpovědětVymazatJé, úplně jsem si vzpomněla na sebe a moje první wafle.. :D Taky jsem to neodhadla a polovina mi taky samozřejmě vytekla :D :D Takže nbeoj, nejsi v tom sama :) Jinak tě obdivuji, 4 bych fakt nedala, dám si 2 a mám dost :) A asi si je zítra rovnou udělám k snídani :)
OdpovědětVymazat