čtvrtek 18. září 2014

Redukuju & fotojídelníček

Čauky.
Dnes mám pro vás ukázku mého redukčního jídelníčku, tentokrát a jako vždy ve formě fotek :-).
Doufám že vám článek bude líbít.
Také jsem napsala svůj první/vlastně druhý článek na nový blog, budu ráda když mi na něj řeknete svůj názor, odkaz zde.

Jak můžete vyčíst z úvodu článku, tentokrát se bude jednat o mírně redukční jídelníček. Proč jsem se rozhodla redukovat? Chtěla jsem změnu, která dlouho nepřicházela. Váha stála na tom samém místě, a v zrcadle jsem se viděla přes všechny mé aktivity tlustější a tlustější. Tady chci ale trochu podotknout, že mám problémy se štítnou žlázou, a proto jsou mé výsledky tak strašně pomalé. Jakou formou jsem se rozhodla redukovat? Vyměnila jsem obyčejný trénink za supersérie a hodně kardia, z jídelníčku jsem vyřadila přílohy k večeři a tak trochu jsem si hrála s vlnkama. Začala jsem redukovat někdy na začátku srpna, což pro mě nebylo moc dobré, protože mě čekaly poslední týdny učení se na reparáty (které jsem mimochodem úspěšně zvládla), a potřebovala jsem hodně energie na učení. Ale přežít se to dalo. Jaké jsou mé výsledky? No, asi před dvěma týdny nám doma odešla váha, takže teď nejsem schopná přesně říct kolik kg mám dole, ale při posledním vážení to bylo cca -1kg (aktuálně mám teda něco kolem 60kg). Váha teda nic moc, ale centimetry byly (a vlastně jsou i teď) mnohem lepší, cca asi o -3cm všude pryč.

S hrátky s vlnkami jsem skončila asi před týdnem, a váha i cenťáky jdou stále dolů, protože jsem se ještě nedostala do toho mého normálního denního režimu, který má energetický příjem asi kolem 8000kJ, teď přijímám něco kolem 6000-7000kJ a cítím se fajn. Taky jsem skončila se supersériemi, a to hlavně proto, že mě poslední dobou nějak nebavily a chtěla jsem se zase začít hecovat, překonávat a trénovat už normálně. 

Cítím se teď strašně dobře. Do fitka přicházím namotivovaná a odhodlaná si tam tu svoji hodinku pěkně oddřít, a z fitka chodím jedině s naprostou spokojeností.  Dostala jsem se zase do toho mého živlu, i like it. 

Teď vám tedy ukážu malou ukázku z mého redukčního jídelníčku:

večeře do postele od milého

Ovesná s řeckým jogurtem, který mi vůbec nechutnal

večeře

Kuře s citronem, boží

















Kouzlo bylo takové - střídání hranice sacharidů, udržování bílkovin, večer žádné sacharidy, supersérie a kardio. 

Jídelníček se skládal většinou z vajíček, masa, tofu, šmakounů, proteinů, zeleniny, jogurto-tvarohů, rýže a vloček.

Progress fotku sem hodím možná o víkendu. Mám v plánu podělit se s vámi o mé tréninky, buď formou fotek, nebo třeba i videa. Uvidíme jaké budou časové možnosti. 

Nezapomeňte se mrknout na můj nový blog přímo zde.

Mějte se hezky a u dalšího článku zdárek :-).

4 komentáře:

  1. Vidím, že vlnky jsou ted oblíbené :) já vlnkuju jen lehce, na udržovačku, možná lehounké hubnutí a začínám s crossfitem, ten snad bude pro tělo dobrý stimul :)
    supersérie jedu pořád asi rok a nemůžu si je vynachválit. bez nich mě trénink ani nebavil :D
    těším se na progress foto :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na tvém druhém blogu jsem narazila na článek o veganství a vegetariánství, kde si dost bojovala za zvířata. Co tě vedlo k tomu, že už zase jíš maso? (Víš, nemam ráda takový ty unáhlený vegany, co si řeknou, že ti co jí maso jsou špatný. A ten jejich pohled je jediný správný prostě....Nemyslim to zle, každý si má jíst, co chce, ale přesvědčovat o tom ostatní a pak to po čase změnit, je zvláštní :) opakuju jen, že to nemyslim zle, jsem spíš zvědavá, jakto, že si s tím přestala )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, myslela jsem si že se někdo na tohle zeptá. Ale nedělá mi problém odpovědět :-).
      Pořád proti tomu tak nějak jsem, pořád to v sobě nosím. Začala jsem jíst maso (jenom kuřecí) asi 3 měsíce zpět, kdy mi jídelníček co se týká bílkovin nestačil, a potřebovala jsem je někde nabrat. Neměla jsem peníze na šmakouny ani tofu, a tak jsem sáhla po kuřeti na mražáku a nějakou dobu u něho zůstala. Vím že si tímto mojím gestem celkem protiřečím, protože v jednom mém článku jsem proti tomu - přesně jak říkáš, ale jinak to nešlo, nechtěla jsem riskovat ztrátu svalové hmoty, tehdy jsem si byla přednější já. Co si o tom myslíš?

      U lidí co byli dříve vegetariáni a přesli k masu, bych takych ráda věděla jejich názor.

      Vymazat
  3. *pardon, na tutom blogu, ne na druhém :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář:-)