sobota 2. srpna 2014

Homemade ice tea & výletujeme

Zdravím vás v tyto prázdninové dny, jak si užíváte volna?
První měsíc prázdnin za námi, ještě pár týdnů a pak hurá do školy... fakt se mi nechce.
Nevím jak v ostatních místech republiky, ale počasí tady u nás nebylo nic moc. První dva týdny ovládly pařáky, a během druhých dvou bylo skoro pořád zataženo nebo pršelo, takže se nedalo nic pořádného dělat.
Ale i tak se něco vymyslelo.... a vymyslelo se i něco pro vás!
 Někteří chodí na brigády (já už ne), někteří si jezdí na dovolené (já taky ne) a někteří se musí smířit s tím, že letos žádné poznávání nových míst nebo nějaké dobrodrůžo nejspíš nebude (já).
Ale vím, že ikdyž nepojedu na drahé dovolené a nebudu se dva týdny čvachtat někde u moře, nebudou tyto prázdniny tolik zlé, jak jsem si myslela. Přes dva týdny byl u mě můj přítel, a měli jsme se spolu moc hezky... no prostě znáte to :-).

Podnikali jsme spolu spoustu věcí, chodili společně do fitka, na hřiby, hezky jsme spolu prasili, hráli jsme hry, hádali se, vařili, pekli a výletovali... Šli jsme spolu na Radhošť (ti co jsou z Moravy určitě budou vědět), a jelikož je přítel fotograf, celý náš výlet fotil a myslím že mu nebude vadit, když sem některé fotky dám.
Najdi Terezu







 
Heheh, a tu mě máte. Dala jsem si na Radhošti domácí ledový čaj, byl výborný! A tak jsem se rozhodla si ho udělat i doma 3:)

Homemade ice tea

  • na 1litr 5 sáčků čaje (já použila bylinný)
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 300ml vymačkané šťávy z pomerančů + jeden rozkrájený pomeranč
  • šťáva z 1 citronu
  • kostky ledu
  • může být i máta, ale já jsem ji nepoužila
Nejdříve jsem uvařila čaj, osladila ho cukrem a dala ho vychladit do lednice Mezitím jsem si vymačkala šťávu z pomerančů a z citronu. Tu jsem dala také do lednice a až byl čaj dostatečně vychlazený, šťávu jsem do něj nalila. Ještě jsem do čaje přidala kousky nakrájeného pomeranče (protože jsem to tak viděla na Radhošti) a přilila trochu vody. Nakonec přidala led a citron na ozdobu, a bylo hotovo. Na obrázku to vypadá skoro jako pomerančový džus co?... Ale byl fakt výborný, možná i lepší než na Radhošti. Rozhodně doporučuju do horkých letních dnů :-).


mačkání pomeranče :-D.


Tak, to je pro dnešek vše. Doufám že vás domácí ledový čaj inspiroval, a třeba si jeden takový uděláte doma.
Máte svůj vlastní recept na ledový čaj?
Jak si užíváte prázdnin?

1 komentář:

  1. Wow, úžasné fotky a ještě lepší recept ! :) Kde jsi Teri byla na borůvky? Já si donesla plné pudélko jak jsem šla dolů z Lysé Hory a že jich tam bylo požehnaně :-) Mohla bych se po nich utlouci !

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář:-)