čtvrtek 27. února 2014

Nu3tion, aneb není to jen o příchuti

 Ahoj.
Dnes tu jsem s recenzí na proteiny od Nu3tion a s takovým malým článečkem na závěr, jelikož mi to nedalo a musela jsem nějak vyjádřit svůj názor a kde bych ho mohla víc uplatnit než zde.
Jinak, zítra poslední den školy a potom týden prázdniny (nechtěla bych je nemít), takže tu snad budu trochu aktivnější - pokud budu mít nějaké inteligentní nápady či myšlenky které bych chtěla světu sdělit.


V blogovém světě není Nu3tion žádnou novinkou. Skoro na každém blogu kterém sleduji, jsem na něj četla nějakou recenzi.


Ale pro ty, kteří o Nu3tion ještě vůbec neslyšeli, bych ho měla aspoň stručně představit. Je známý pro svou "čistou" výrobu proteinů a dalších suplementů. Tím myslím bez obsahu éček a chemických přísad. Kdo by tohle neocenil? Nabízí širokou škálu všeho - klubní výživa, proteiny, sacharidy, kreatin, spalovače, vitamíny a podobně + za příjemné ceny. Samozřejmně ke svým bezpříchuťovým produktům nabízí příchutě v podobě tabletek - příchuť hruška, banán, čokoláda, granátové jablko, karamel, espresso atd...

Jak jsem v minulém článku psala, objednala jsem si nové proteiny, a ano, nečekaně právě od Nu3tion. A ano, to bych nebyla já, abych si nezapoměla objednat i příchutě (y).

Micelární kasein MPC85 



Pomalu stravitelný protein s obsahem bílkovin až 85%. 
Výhody = pomaleji stravitelné bílkoviny, což dokonale zajistí aminokyseliny pro svaly během delšího období. Užívání před spaním nebo mezi jídly v průběhu dne pomůže tělu rychleji regenerovat a budovat nové svaly.
První ochutnání = Jak asi mohl chutnat neochucený protein? Rozhodně né moc dobře/takže hnusně. Sotva co jsem otevřela balíček, věděla jsem že to není dobré. Při jeho míchání jsem věděla, že je ještě hůř. A při jeho chutnání, mi došlo, že je zle.
Konzistence = Nevím, k čemu bych to přiřovnala... Možná jako kefír.
Chuť = Žádná. Tedy jo, nějaká byla, ale nemám slova na to, abych ji popsala. Možná o 10x horší než neuchucený odtučněný tvaroh.
Jinak rozmíchatelnost super, pěnivost skoro žádná. Určitě tohle nebudu házet do koše, hezky si to vypiju. To, že jsem si k tomu nedokoupila ty zatracené příchutě je samozřejmně moje vina, a kvůli tomu tenhle produkt rozhodně nebudu shazovat. 



Syrovátkový protein WPC80



Obsahuje až 80% bílkovin, má nízký obsah sacharidů, tuku, laktózy a cholesterolu. 
Vstřebává se rychleji než jiné formy proteinů, užívání před a po tréninku, nebo po obdobíc hladovění, jako například první jídlo dne.

První ochutnání = Přiznám se, bála jsem se toho. Ale vlastně jsem neměla ani proč, není zas tak špatný a nebude mi dělat problémy.
Konzistence = Normální, nedrhne v krku (u minulého proteinu se mi to stávalo :X).
Chuť = Celkem v pohodě, chutná tak trochu jako mléko. A to si s chutí vypiju.
Takže jsem celkem spokojená a jsem si jistá že ho zvládnu i bez příchutě.







Takže za mě, pokud si zvažujete něco od Nu3tion koupit, bežte do toho, já jsem spokojená. Ovšem nezapomeňte na příchutě :).










A co se týká příchutí tak obecně...

I když bych si mohla doobjednat různé příchutě, abych si po dopití proteinu mohla blaženě říct "mňam", nevím jestli to udělám. Beztak i kvůli poštovném. Snažím se to brát jako výzvu, mám sen nebo představu a jdu si za tím - děj se co děj a žádné výmluvy.
Přece je nějaká chuť úplně jedno, nikdo si nedělá starosti jestli mi to chutná nebo ne, je to můj boj a pokud něco chci, měla bych si za tím jít...
I když to někdy beru jako trápení, když sedím v 10h večer v kuchyni, jsem totálně unavená a mé myšlenky se točí kolem vyhozeného tvarohu v záchodě a nutím se dojíst krabičku tvarohu, která mi tak příšerně nechutná a pokaždé nad ní ohrňuju nosem. Komu by to taky chutnalo? Ale nepřestanu jen proto, že mi to nechutná.
"Takhle to přece nefunguje".
Kdysi jsem něco podobného řešila s kámošem, stěžovala jsem si no já abych si na něco nestěžovala, že mi tvaroh který jsem jedla nechutná, a že sníst to je zlo. A on na to, že ať si do toho rozmačkám banán nebo dám med. Taky mě to napadlo, ale proč bych to dělala? Když se na to tak podívám, chci jíst jen bílkoviny (tvaroh) a né si do toho cpát dalších sto tisíc cukrů (obrazně řečeno, samozřejmně). Řekla jsem mu to tak, a on že "kdybys víc dřela, mohla bys víc jíst" nebo "jsi divná, už se bojíš i banánu". HAHAHA, usmívám se u toho i teď, když to píšu asi po týdnu, a pořád mi to přijde stejně vtipné.
Vlastně mě vždycky takové kecy pobaví, nejlepší, vážně.

Samozřejmně že chápu, že jsou věci které nám nechutnají a za žádnou cenu je do sebe nedostaneme.
Já třeba nesnáším játra.
Teď se na to ale dívám z jiného pohledu. Z pohledu lidí, kteří pro něco dřou, snaží se a usilují o to třeba nabrat, rýsovat, hubnout a je nutné do sebe dostat i věci které jim nechutnají, jinak vlak nejede a tak to je.
Tohle ale bude asi hodně o psychice, tak jako třeba nucení se do jídla.
Fyzicky na to mají všichni, ale psychicky málokdo.


Jak to máte s chuťmi vy? Dokážete sníst něco co vám nechutná (protože musíte/měli by ste), nebo si doslazujete?
Nebo se třeba nutíte do jídla?
 

13 komentářů:

  1. Super, jsem přihlášený :)... Tákže, jestli to byl koment na mě s tím banánem a medem :), tak super beru (jestli ne tak sry :D). Banán má největší obsah energie a cukru ok, jenže toto je přírodní cukr, který je obsažený ve 100g banánu 20,9g cukru, voda vněm obsahuje asi 75% jeho hmotnosti a zbytek minerály a vláknina. Banán obsahuje tři přírodní cukry - cukrózu, fruktózu a glukózu kombinovanou s vlákninou. Banán dává okamžitou podpůrnou dávku energie a mohl bych pokračovat na co věe pozitivně působí, takže bych se nebál jíst banán s tvarohem, klidne ráno a nebo před treninkem. Med? Opět obsahuje Glukózu a fruktózu + je bohatý na vitamíny atd... Jedná se o přímé spalovaní energie pro naše buňky.
    Med obsahuje:
    15-20% vody,
    30-38% fruktózy (cukr hroznový),
    26-33% glukózy (cukr ovocný),
    1-10% sacharózy (cukr řepný, nejméně obsažen v květových medech vyjma
    Také záleží jaký druh medu, ale opět bych ho doporučoval v měnším množství rano nebo před treninkem :). Co se týče chutě, tak jak si psala... co mi nechutná teď, naučím se to milovat a bude mi to chutnat později. :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to komentář k tobě, vím že si mi říkal ať si dám do proteinu med, ale tohle s tím nemá nic společného.
      Teď je mi jedno kolik fruktózy nebo glukózy má med či banán, článek jsem chtěla vést jiným směrem. Ale nejspíš se mi opět nepodařilo vyjádřit to, co jsem chtěla. :-)

      Vymazat
    2. Ja vim :-), jenom jsem chtěl lépe definovat banan a med ;-). Ja ho jim se zavařenym ovocem... napr. Tresne :-). Ano je tam cukr, ale jaka je to mnamka :-). .. odtučňeny tvaroh a ovoce .... hmm... jako proten mam rad s příchutí :-) a to nejle ten co neni moc sladký. Např. Extrifit, sanas a Phd.Rozdil je i vcene, ale mam to pekne nachystane a snažím se kuppvat v akci. Pro rust dvalstva jsou dobre i sacharidy v mensim mnozstvi. Proc? Protoze bez nich to nejde. U nas muzu mame tzv. Objemove obdobi, kdy to do sebe cpeme a na leto rysujeme. Omezime sacharidy, vodu a zvysime bílkoviny. Neboj, pochopil jsem tvuj záměr :-)

      Vymazat
    3. Já vím, jenže já jsem ženská "vidím v každé kalorii zlo"... nee, prostě mám cíl a chci se k němu dostat co nejdřív, i bez oslazování tvarohů atd....

      Vymazat
    4. Je to zbytečná zdrzovacka

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. náhodou já miluju jen tak neochucený tvaroh, byla to láska na první ochutnání :D

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem nemohla samotný tvaroh, lepil se mi v puse atd. Tak jsem do něj začala sypat skořici a někdy i lžičku arašídkového másla. Jinak pokud máš svůj cíl - tak asi budeš muset něco slousnout a nebo najít jinou možnost, pokud to jde. Já bych asi měla problém s teplým mlékem - nepozřu, ale pokud by to bylo třeba, musel abych asi najít cestičku, jak ho do sebe dostat. Možná právě s tou lžičkou medu. Ber to jako příklad, protože o teplém mléce to není. Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teplé mléko miluju :-D. Ale chápu, každý má rád něco jiného :-)

      Vymazat
  5. V něčem s Tebou souhlasím a v něčem ne. Pokud opravdu jdeš za jasnými cíli, tak ano, je dobré, aby tomu člověk dal maximum. Ale z hlediska normálního běžně žijícího a stravujícho se člověka mi takový přístup přijde přehnaný :) Vždyť život máme jen jeden, tak proč se omezovat, proč si ho trochu neosladit.
    Ale tak já nemířím nikam do fitness výšin ani nic podobného, čili na to mám jiný pohled :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu jak to myslíš:-).
      Já to taky nemyslím všechno zcela vážně, že jsem na sebe krutě přísná a fakt se vyhýbám všemu dobrému. Nejsem stroj :-)
      Jen teď chci "něčeho dosáhnout", tak pro to musím nějakým způsobem bojovat...

      Vymazat
  6. Jé to se hodí, pořád přemýšlím o tom, že si objednám právě od nu3tion ten syrovátkový protein, ale s nějakou příchutí :) Takže děkuji za recenzi! :) Jinak před pár měsíci, než jsem začala cvičit, jsem nesnášela brokolici,tuňáka, lososa, ledový salát, chuť nijak nedochuceného tvarohu... a najednou prostě jsem začala cvičit a ono to jde, miluju brokolici, na tuňáka a lososa se těším celý týden a nejvíc ze všeho miluju čistý, ničím neochucený tvaroh k večeři..Je to asi jen o té psychice :) Každopádně mi přijde na hlavu, aby ses do toho vyloženě nutila, když ti to nechutná...:) Ale to je jen můj názor:)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář:-)