sobota 16. listopadu 2013

Když amatéři radí a prd o tom ví

Hezký den,
tak jsem se dočkala a po dlouhé době je tu opět milovaný víkend a konečně mám čas na to věnovat se čemu chci, a ne jen škola, zaplatit složenky, jít na nákup, uklízet a tak dále... Bylo načase. 
Tento týden jsem nějakým způsobem narazila na jedno video, nad kterým si lámu hlavu. Zároveň zde uvidíte, jak asi pár (no kdoví kolik jich je) lidí přemýšlí. 



Na videu uvidíte slečnu, která radá lidem jak správně jíst a co dělat aby jste zhubli. Dobře, je dobrý nápad předat takhle lidem pár informací, ale říkám vám teď a tady, že ta holka nemá absolutní páru o čem mluví. Nemám přehled kolik takových dalších "chytrých" videí po světě kolují, doufám že to bude jen minimum...., protože je mi líto těch lidí, kteří takovým kecům uvěří a řídí se podle toho... a propagují to dál! Myslím si , že člověk (představuju si třeba 35 letou maminu) který se ze dne na den rozhodne zdravě jíst nebo držet dietu a uvidí nějaké video podobné tomu o kterém dnes budu mluvit (a nebude mít žádně jiné informace), bude věřit a s nadšením hltat každé druhé slovo. A to je chyba, nejraději bych publikování takových videí zakázala, spolu s dalšími kde například 13leté holky radí jak se správně namalovat a podobně.

Takže proč tohle video bylo natočeno? slečna "zázračným" způsobem zhubla 10 kilo a dává lidem rady, jak na to. 

V některých věcech nebo názorech s ní souhlasím, ale to jen ve vyjímečných případech, třeba s krabičkováním nebo názoru že zdravý životní styl není dieta.

Takže jak zní ty zázračné rady díky kterým budeme krásní a netuční? A myslím si že takhle uvažuje většina "začátečníků"...
  • když nebudete přijímat žádné tuky, tělo si to uvědomí a začne si ho brát z vašich zásob!
  • pozor na pivo, roste z něj prdel, kejty a madla lásky! kde se to má jinde usazovat?
  • nejíst bílé pečivo, kupovat si raciolky, kaiserky, vícezrný toustový chléb a hlavně né tmavý protože je obarvený!
  • dopolední svačiny? jablíčko, nebo kiwi s jahodou! energeticky vám to stačí
  • nedojídat, radši spláchnout do záchodu
  • když chcete hubnout, nesmíte posilovat!
  • bacha na kafe, zadržuje tuky!
  • snídaně? tak třeba párky s kaiserkou!
  • oběd?  slaný štrůdl, půlku papriky, půlku rajče a trochu ledového salátu
  • dopolední svačina? ovocný jogurtík
  • večeře? půlka mozzarely se zeleninkou
  •  jablečný ocet, 2 kapsle před každým jídlem
  • naposledy jíst 4 hodiny před spaním
  • cvičení není zas tak duležité!
  • z tuku se dělá svalstvo, posilováním jen zvětšujete danou partii
  • nejdřív jdou dolů tuky, potom zpevníme svalstvo
Pokud máte chuť se na video kouknout, klikněte zde.

Nevím co k samotné slečně říct, je mi líto ji a jejího dítěte. Nevím kde a jakým způsobem na takové myšlenky nebo na informace přišla. Jak sama říkala, za rok zhubla 10 kilo + její tělo je samá vysící kůže, možná shodila nějaký ten vysněný tuk ale samozřejmě i velké množství svalové hmoty (ví vůbec takoví lidi že něco takového existuje?), taky musela určitě trpět hlady.
Hodně lidí si myslí, že když chcou zhubnout nemůžou cvičit, protože by jim určitě narostly svaly a nikdo přece nechce vypadat namakaně jako nějaký kulturista. Nebo (drasticky) změní svůj jídelníček = ke svačině okurka + rajče + paprika. To je prostě klasika, takoví lidi ví svoje a ničím jim to nevymluvíte.

Jaký máte názor na podobná videa?

4 komentáře:

  1. Podle popisu jsem si myslela, že je to nějaká mladá slečna, která toho ještě moc neví, ale... Tohle je vážně moc, nevím, jestli se mám smát nebo brečet...
    Teréz

    OdpovědětVymazat
  2. Vydržela jsem tři minuty se na to dívat.. Pak jsem to musela vypnout. Stejně jak psala Teréz - Nevím, jestli se mám smát nebo brečet. Žádný tuky, kaiserky jsou nejlepší... bože :D

    OdpovědětVymazat
  3. Hahaaha, no dobrý. :D
    Já pomohla sestře zhubnout 20 kilo, pomalu přecházela na zdravou stravu a pak se dostala až k veganství a k okraji raw stravy. Žádný šílený omezování, pravidla, když se pak o prázdninách o dost víc rozjedla, nepřišel žádný jojo efekt. Takže myslím, že tohle je 100x lepší než nějaké vynechávání třeba tuků nebo sacharidů, který potom nekončí dobře..

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář:-)