středa 23. října 2013

VÝZVA aneb pojďmě podepsat petici proti GMO

Zbývá nám čas už jen do konce října. Prosím nepodceňujte to, i když o tom třeba nic nevíte. Je potřeba ještě něco kolem 2000 hlasů. Všechny informace si můžete vyhledat na internetu nebo podívat se na nějaké dokumenty (a je jich celkem dost). Problematika geneticky modifikovaných potravin je celkem velká, a řeší ji celý svět. Sama si na otázku "proč se o totom tématu nezmíní nikdo v médiich" odpovědět. Vlastně se tu jen řeší politika a nadcházející volby.


A že nevíte, co to ty geneticky modifikované potraviny jsou? Třeba kukuřice, rajčata, brambory a podobně. Jsou upraveny tak, aby rostli i za nepříznivých podmínek, jsou stříkány chemickým jedem proti škůdcům a nebou jsou jen upraveny tak, aby "měli něco navíc", vydržely déle, nebo byly větší. Mají hrozivý dopad na lidské zdraví. Uměle mutované potraviny neumí lidské tělo odstranit. Způsobují neplodnost nebo tvorbu rakoviny, jedy ukládané v kůži, existují studie které mluví o lidech kteří jedli jen GMO potraviny a dožili se 20-30 let. Myslíte si že si potravinu kupujete neupravenou? ať už kupujete třeba ovoce nebo zeleninu? myslíte si že na každém jablku budete mít napsané "pozor, geneticky upravená potravina, nekupujte"? Jste naivní.

Několik geneticky modifikovaných potravin na našem stole

  • kukuřice
  • rýže
  • rajčata
  • sójové boby
  • cukrová řepa
  • losos
  • papája
  • brambory
  • med
  • banány

Pokud chcete, (a já bych byla ráda, jde přece o budoucnost našeho světa), můžete petici vyplnit zde. Pokud nerozumíte německy, nastavte si jazyk na češtinu, což bude určitě pohodlnější. Je možnost i anonymity. Pokud si pořád nejste jistí, jestli ji chcete podepsat, můžete se na nějaké informace podívat zde nebo zde.


4 komentáře:

  1. Super článek, jdu podepsat. O GMO vím už dlouho, hlavně ze super knihy Doba jedová :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu knihu jsem v knihkupectví vždycky zvažovala, ale stejně vždy zvítězila jiná:-D ale díky za tip, příště si ji určitě koupím:-)

      Vymazat
    2. Dobu jedovou mám doma půjčenou z knihovny a je vážně skvělá! Takže i já doporučuji :)

      Vymazat
  2. Achjo, všechno je už zkažené, chudáci lidi ani neví, čemu věřit. Snažím se jíst zdravě, stále si to říkám, ale nejde to už v dnešní době moc. No ale stále si říkám, že lepší zelenina pěstovaná ve sklenících je lepší, než ten přepálený hamburger.
    Jsem ale ráda za svojí zahrádku a poctivé farmáře, kteří se snaží to pravé zdraví z přírody vrátit .)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář:-)