neděle 20. října 2013

Moje jídlo

Při vymýšlení tohoto článku, mě napadl fakt divný název :-D nechci být jako ty bláznivé holky na instagramu co po přidání daného jídla pod něj píšou někdy až nesmyslné slohovky typu #foodporn,#yummyfood,#foodspo,#like4like,#followme a podobně:-D Takže ano, já nemám foodporn ale fodder:-D.



Breakfast !

Ano, ve snídaních se opravdu vyžívám a snídám jako královna. Tím nechci říct že mám při jezení na hlavě korunu, ale že si oravdu dopřeju. Miluju ovesné kaše!, nedokážu si bez nich představit ráno... 

Ovesná kaše s jahodami, mandlemi, banánem a skořicí.
Kaši jsem připravila normálním postupem, dala jsem do ní jen trochu více mléka a vody (protože mám ráda když je to takové tekuté:-D) a po chvilce, kdy už kaše bublala, jsem do ní vhodila pár nadrobno nasekaných jahod a půlku rozmačkaného banánu. Po té jsem ji dala na talíř a ozdobila jsem:-). S těma jahodami to bylo zajímavé, příště je už ale nedám přímo do kaše, ale jen na ozdobení - jsou chutnější.
Ovesná s banánem a hruškou.
Mňam, moje nejoblíbenější. Vím, že ta hruška tam vážně nejde vidět, ale je tam:-), uvnitř... schovala se.
Půlku rozmačkaného banánu spolu s nakrájenou hruškou jsem hodila do bublající kaše a vařila pár minut. Když ji vařím, tak má tendenci se hooodně připalovat, takže pozor. Hruška krásně pustí vodu, takže je kaše vážně luxusní.  Doporučuju:-)
Ovesná kaše s kiwi a banánem.
Joooo, tohle mi chutnalo. Zkusila jsem zaexperimentovat si a nakrájené kiwi jsem (nečekaně) hodila do bublající kaše. Taky nebylo špatné:-)




Domácí vláčné mini dortíčky

Nevypadají skvěle?

Ingredience
200g nastrouhaných jablek
2 vejce
2 lžíce javorového syrupu
200g celozrné mouky
5 lžíc mléka (jakékoliv)
1 lžička skořice
50ml oleje
půl lžíce přášku do pečiva

Postup
Žloutky smícháme s moukou, kypřícím práškem, javorovým sirupem, skořicí, přidáme olej a nastrouhaná jablka. Poté lehounce vmícháme našlehaný sníh z bílků. Plníme do libovolných formiček. Pečeme při 180° cca 15 minut.
Můžeme posypat oříšky, hrozinkami, čokoládou...
Zhruba 24 kousků.

8 komentářů:

  1. Snídaně, to miluju a kaše obzvlášť.. Hruška v kaši zní dobře x)..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě vyzkoušej:-) zítra budu experimentovat s pomerančem, tak jsem zvědavá:-D

      Vymazat
  2. mmm to tvoje zdobení.. pastva pro oči ! :P hruška může být fakt super,musím zkusit ! :) i ty košíčky jsou jednoduchý, jen plynová trouba na novým bytě mě stále děsí, musím už ji pokořit :D

    A máš pravdu i já se ve snídaních vyžívám a jsou pro mě nejdůležitější z celýho dne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dávám si s úpravou (skoro vždy) záležet:-D.. ano, určitě zkus, nebudeš litovat!.... hihi, tak až se odvážíš se s troubou skamarádit tak ji můžeš pokřtít košíčkama:-D.....přesně tak, nechápu lidi co nesnídají:-D

      Vymazat
  3. Vypadá to úžasně! :3 a zvlášť ten poslední recept, musím vyzkoušet! Myslíš, že by se to dalo udělat i ve formičkách na muffiny??
    Teréz

    OdpovědětVymazat
  4. Kašičky jsou luxusní. ♥
    A co se týče dortíčků, dala bych si říct. :P

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář:-)