středa 9. října 2013

Co mi pije krev aneb where is the problem???



Tímto článkem bych chtěla poukázat na to, kde si myslím že je problém, mluvíme li o snaze mnoha teen dívek které se netrpělivě snaží zhubnout, a také bych se zde ráda zmínila o rádoby "anorektických blocích", které jsou v dnešním světě celkem populární.


Extrémní "anorektické" blogy

Nemyslete si prosím, že tyhle blogy vznikly aby poukázaly na anorexii ve světě a snažili se od ní lidi odradit. Tyhle blogy totiž vznikly přesně za opačným účelem.
Většinou si je zakládají teen slečny, které "potřebují" zhubnout, blog používají jako deníček a radí se s ostatními kteří je většinou podporují - což mě překvapuje. Takový blog poznáme jednoznačně, většinou mají v pozadí fotky nesmírně vyhublých holek, v rubrikách najdeme články typu deník, jídelníček, anorektické rady, motivace, dělám to pro sebe, diety a podobně. Články o jídelníčcích jsou hodně zajímavé! Né že se dozvíte co dotyčná slečna jedla - snídaně: nic, svačina: nic, oběd: snickers, snídaně: nic, večeře: 50g jablka, ale skoro v každé druhém článku vás (ne)překvapí to, že se slečna nesmírně přejedla a má výčitky. Všichni víme jak  je anorexie nebezpečná, tak mě hodně zarážejí povzbuzjící komentáře. Nikdy jsem nenašla žádný negativní komentář. 
To jsou vážně všichni tak blbí? Proč se lidi vyhýbají zdravé stravě a pohybu? Proč si vždy každý kdo chce zhubout myslí že řešení je nejíst?
Těch holek co zakládají takové blogy mi je nesmírně líto. Nejraději bych je posadila do temného koutu, a jedné po druhé bych jim  vtloukala do hlavy že to co dělají je špa-tně!!! Je tolik způsobů jak zhubnout, a hlavně zdravě. Věřím, že většina z těch holek zhubnout ani nepotřebují, mnohdy i naopak. Myslím si, že problém bude asi v jejich hlavách, předpokládám že každá ze slečen má nějaké problémy, málo kamarádu, problémy doma nebo ve škole a  myslí, že s hubenou postavou nebo tím že nebudou jíst se vše vyřeší.

Co si o tom myslíte Vy?


Takže kde je problém?

Většina lidí si myslí že ví, že v tom když nebudou jíst spočívá jistý klíč ke krásné postavě. Omezí svůj denní příjem témeř ani ne na čtvrtinu a celé dny (týdny, měsíce, roky...) hladoví,  a když jsou se svou váhou konečně spokojeni, vrátí se do svého normálního jídelníčku. A z toho plyne co? jojo efekt. Takže se dostanou opět na svou "startovní" váhu a tento koloběh začíná být nekonečným. Proč lidé ve své hlavě hledají neustálé výmluvy? Proč chce tolik lidí zhubout a nad BIO či zdravou výživou ohrňují nos? a nebo třeba proč odmítají zdravý způsbo života?
Každopádně, lidi kteří hledají "řešení" v zázračných tabletkách či nápojích, zázračných cvičebních pomůcek či strojů, drastických dietách nebo odtučnovacích kůrých tu byli, jsou, a na vždy budou. Nevím co k tomu napsat, nevím proč tak lidi myslí... 





2 komentáře:

  1. ahoj.přesně jak jsi napsala,tak to samé si myslím i já.také nechápu,proč se to nechává jen tak,ty jejich názory jsou strašné.Také jsem se jednou začetla do takového blogu (náhodou jsem na něho narazila) a málem mi spadla brada!To,že nesnídají,to mě nepřipadne ani tak nenormální,ale že ani neobědvají a nesvačí a večer se něčeho přejí,a pak si to na blogu vyčítají a ostatní holky ji ještě podporují k tomu,tak to mě fakt dostává.no nic,asi s tým stejně nic moc nenaděláme,asi radši na to vůbec nenarazit,páč potom se musím akorád tak rozčílit.mladé holky a tak si kazit tělo a zpomalovat metabolismus.
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Nikdo je nemůže zastavit, to jen oni sami. Snad jen nebude pozdě...

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář:-)