sobota 7. února 2015

Snídaňové lívance

 Ahooj.
Dnešní téma jsou lívance! A kdy jindy je jíst, než na snídani?
Udělejte si krásně nadýchané lívance se mnou :-).

Dnes ráno, a vlastně i poslední dobou, mám hodně tvořivou náladu. Upekla jsem celozrnné muffiny a také mini cheesecakes, na které se můžete těšit následující týden. No ale abych neodbíhala od tématu - ráno jsem vstala, a měla děsnou chuť udělat si něco dobrého k snídani. Mini cheesecakes byly už dávno snězené, a tak jsem si musela něco sama vymyslet. Recept je tedy vážně jenom z mé hlavy (takže na vlastní nebezpečí).

Na lívance budete potřebovat: 
  • 60g celozrnné mouky
  • 15g třtinového cukru
    ½ přášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 1 banán
  • 4 lžíce mléka

Celá tahle paráda je hotová +- do 10 minut. Nepočítala jsem kolik jsem měla lívanečků, ale doporučuju se o tuhle snídani s někým podělit... já jsem ji málem nedojedla :-D.



Recept je vážně jednoduchý. Stačí pořádně rozmačkat banána a smíchat ho s ostatními surovinami, vytvořit tak těsto z kterého budete tvořit malé lívance na olejem promazané pánvi. Dávejte si pozor, lívance se dokážou rychle spálit (osobní zkušenosti) a jsou dozlatova opečené opravdu za pár vteřin.
Předtím než se do lívanců pustíte, nezapomeňte si je ozdobit (povinná část!). Musí to i vypadat dobře na talíři, aby to dobře chutnalo :-D. A zde se meze fantazii nekladou, můžete použít javorový sirup, med, řecký jogurt, jakékoliv ovoce, oříšky, arašídové máslo a spoustu dalšího. 


Doufám že vám budou lívance chutnat tak jako mě :-). Hezký zbytek soboty!

A co jste měli dnes na snídani vy?

2 komentáře:

  1. Vypadá to dobře:-) Hned zítra ráno je vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to fakt skvěle! :) Já si podobné snídaně dělám hlavně o víkendu, kdy je na všechno čas. Tohle taky někdy vyzkouším, zdá se mi to jednoduché :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář:-)