středa 16. července 2014

Můj jídelníček v praxi & peču

Čau lidi.
Dnešní článek vám přinese pohled do mého jídelníčku, několik dnů jsem si fotila co jím (tak jak to skoro všechny blogerky ohledně zdravého jídla dělají) abych je sem později mohla publikovat. A jejich čas právě nastal!
Tak doufám, že se vám budou líbit, a třeba se některými budete inspirovat:-).

Zatímco si ostatní užívají prázdnin, volného času nebo dovolené, já trávím čas na brigádě. I když mě budíček budí již ve 4:50 a vstávám s naprostou nechutí, potím se několik hodin v nijak hezkém pracovním obleku, který je mi mimochodem děsně velký (dostala jsem pánskou velikost... já!), vracím se domů vyčerpaná tak, že jsem schopná proležet skoro celý den u telky (a nezajímá mě, že jsou venku nějaké třicítky, chci mít svůj klid) což v mém denním režimu před brigádou vůbec neexistovalo (to byl čas jen pro tréninky... teď jsem je vynechala... bylo by to trápení... a nevymlouvám se :-)...), nedá se nic dělat, a den po dni se tam plazím a doufám, že mi to celé rychle uteče a budu zase doma.
Začátky byly fakt extrémně težké. Nevadí mi nějak náročná práce, jen dlouhá mezera na svačinu. Mé tělo je stavěno tak, že pokud se nenajím pravidelně například po 2 hodinách, začne se mi motat hlava, jsem protivná až nepříjemná a podobně. A v práci je 5 hodinová mezera, než je vyhlášená polední pauza. Nejdřív jsem to fakt težce nesla, bylo mi hodněkrát blbě, ale velmi šikovně jsem to vyřešila! Každý den si na dopoledne kupuju nějaké kegírové mléko a tak, (potlesk prosím) a funguje to - není mi zle. Což mi připomíná - když jsem si četla složení Aktívie, narazila jsem na arabskou gumu... wtf?

I přesto, že tedy nebývám doma cca půlku dne - nejsem schopná tedy zachytit vše co jím - ...ale opravdu jsem se snažila, a myslím že se mi pár fotek nasbírat podařilo. Zde jsem vám teoreticky popsala svůj jídelníček - teď si ho můžete pohlédnout v praxi.
(Někteří mí followers na Insta už si dávno mohli některých fotek všimnout:-))

Čerstvý slunečnicový chleba + pořádná vrstva arašídového másla + banán = mňam!


Rýže, kuře a hrášek. Hodně jsem si hrášek oblíbila a cpu ho všude :)

Sváča po brigádě (nebyl čas na dělání obědu, byl velký hlad)

Zde jsem poprvé ochutnala arašidové máslo. Bohužel, tehdy mě to opravdu zklamalo a nechápala jsem, co na něm všechny blogerky vidí (nechutnalo mi to natolik, že jsem tu kaši ani nechtěla dojíst, to bylo peklo), ale abych tomu dala hezkou tečku na závěr, nakonec jsem mu přišla na chuť - tak jak můžete vidět na ostatních fotkách.

breakfaast

Meruňka, banán, vločky!


"Chleba s máslem" a musli

Snack

A nejsem jediná kdo si oblíbil máslíčko. Tu sice Xena dělá že jí máslo vůbec nezajímá, ale je do něj naprostý blázínek.


Tentokrát dostalo najíst i zvířectvo

Kaše od milého. Vycvičila jsem si ho 3:)

Kaše s máslem

Úchylák do másla


Véča

Sváča

Véča

Máslo.. ale raději mám crunchy




Tentokrát máslo bokem, aby jsem kaši mohla sníst :-D





Večeře pro mě a pro přátele. Počet spáleního nádobí: 0




Tereza peče?


Ano je to tak. Sice to není nějaké extra kulinářské veledílo, ale je to dělané s láskou, a myslím, že to je ta nejsladší přísada. Upekla jsem ho jako "překvápko" pro přítele - žena do života, že jo?... Chuťově není špatný, je to banáno-kokoso-rozinkový dort s mandlovým "sypáním".
Ale jednu chybičku samozřejmě má, nevím jak na tom je (jelikož ho přítelovi nechci jíst), ale když jsem ho chutnala poprvé, připadal mi syrový... ale při veškerém mém vaření mám polovinu jídel syrových (hlavně maso) takže cájk, jsem zvyklá.

Nakonec pár fotek ze života

Nedávno byl nádherný měsíc, všiml si někdo taky?:-)

S Xenou

Pohoda u babičky, zahrádka jak z pohádky

Mazlení s mrtvolou

Povinné focení Xeny na zahrádce. Od pohledu mě nenávidí :-D

Zdravím z brigošky. Peace nedělám naschvál (nejsem úchylák), fotka byla původně pro přítele, a my si peacujem ze srandy:-). Jen aby jste věděli, v čem dělám :-D

Asi mě milujeee
To je vše. Píšu tohle celkem unavená a ve spěchu (už jsem tu dlouho nic nedávala tak rychle rychle), tak doufám že tu nepíšu kraviny a fotky se vám aspoň trochu líbily (alespoň kaše).

A jak trávíte prázdniny vy? Brigádujete nebo máte volníčko?
Vybrali by jste si něco z mých jídel? :-)

Mějte se hezky!

4 komentáře:

  1. Brigáda je fajn, že zjistíš, že chceš v životě něčeho dosáhnout a neskončit tam kde na brigádě. Proto to člověka nakopne se více učit. Ale zase se ti to hodí do životopisu, jelikož na to zaměstnavatelé koukají, zda.li si už makala za studia. Člověk je jen unavenej z toho vedra a tak. Přeju hodně síly.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky za chvíli nastupuji na brigádu a vůbec se mi nechce :-( Chápu jak se cítíš a ani se ti nedívím, že se pak válíš u TV :D Jinak Xena je nádherná a hrozně roztomilá ! Úžasné fotky kaší a ten měsíc, co byl nedávno venku byl uchvatný. Akorát jsme jeli z dovolené busem a svítil mi přímo do očí :D Nádhera

    OdpovědětVymazat
  3. Brigádu upřímně docela závidím,i když věřím, že je to hodně náročné. Já ji měla slíbenou, ale nakonec to nedopadlo a docel abych potřebovala peníze. :D Jinak je vidět, že si umíš s jakoukoliv situací poradit, to je super:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě něco seženeš :-) já jsem tam teď skončila a chci si najít něco jiného. Tak hodně štěstí :-)

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář:-)