pondělí 28. dubna 2014

Proč nemám rádá české lékařství + nemocnice

Ahoj.
Momentálně jsem v Praze, na kurzu který jsem tady asi stokrát zmiňovala, tak je mi trapné ho tu psát znovu.
O tom ale dnešní článek nebude. Bohužel.
Možná budu působit trochu rozčíleně..., jsem.
Mamka je v nemocnici a nikdo není schopný, přijít na to co jí je a jak ji pomoci.



Poslední dobou prožívala nesnesitelné stavy, nedokázala být nikde sama, nedokázala jít sama ani do obchodu, protože se bála že to s ní někde sekne. Všude mimo domov ji bylo na vyvrácení.
Je astmatička a alergička, tak je dost možné, že stavy které má, s tím nějak souvisí.
Během toho co se jí tohle dělo, jsem ji nutila ať si zajde do nemocnice. Nakonec šla, jenže... nikdo ji nebyl schopný přijmout. Obešla si alergologii, ale objednali ji na termín asi za půl roku + ještě ji krutě seřvali za to, že na místní alergologii nemá kartu.

A tak se jako nomální, prostý občan České republiky ptám, zda-li je nutné, abychom museli zkolabovat jen proto, aby si nás někdo všiml, pomohl nám, a dokázal nás léčit? 

Asi jo, protože bez toho, aby jste někde zkolabovali nebo měli kontakty, vám nikdo před nikým v českém zdravotnictví nedá žádnou přednost. Zapíšete se do pořadníku kde musíte čekat, až si vás někdo uráčí přijmout, a hezky si trpíte bolestí jako by nic. Pak na vás teda dojde řada, a od doktora se dozvíte, že vám vlastně VŮBEC NIC NENÍ, a že si to vlastně asi vymýšlíte nebo namlouváte. ŠKODA MLUVIT.

A mimochodem, každý občan české republiky má právo na ošetření a první pomoc.

No, a pokud se vám podaří zkolabovat, ještě nejste za vodou.
Mamce se to stalo v pátek, odvezli ji do nemocnice a do té doby tam leží. Myslíte si že ji někdo pomohl? Že je jí tam konečně dobře?. NE. Maximální co jí řekli bylo, že má špatné srdce a tím to hasne.
Sestričky a doktoři jsou vychcaní a hezky si kryjou záda. Z asi 3 kapaček které měla dostat, dostala jen 1... - ikdyž měla v kartě zapsané, že dostala všechny. Mimo to, trvalo sestřičkám dva dny, si všimnout že ji došel kyslík, který měla taky dostávat. Prášky které bere, na oddělení nemají a nejsou schopní je nikde sehnat, tak si bere svoje, a sama (mimochodem, není to snad zakázané?).
Za měsíc ležela 2x v nemocnici, jednou v rakousku a jednou doma. České a rakouské nemocnice se nedají srovnávat, máte navýběr ze dvou jídel, můžete si vybrat co chcete pít, a televizi se sluchátky máte hned vedle sebe, jo, a hlavně ZADARMO. A to co se děje v našich nemocnicích? O tom není třeba mluvit.

To co se jí děje, svádějí na jediné co vědí - na astma. Tím je problém vyřešen.
Mamka je zoufalá a bojí se z nemocnice odejít, leží tam jen proto aby ji někdo konečně pomohl, jak jsem říkala, pracuje v zahraničí a v takovém stavu nemůže nikam jet - když není schopná jít ani do obchodu. 

Co se týče stravy, jako alergička na snídani dostala rohlík s medem. 
Mimochodem, co se týká nemocniční stravy tak obecně, jídlo se pacientům vůbec nehlídá, ikdyž jsou jakési diety speciálně pro lidi co jsou po operacích a podobně, ale nikdo na to nehledí. Diabetik ne-diabetik, alergik ne-alergik, dostanete stejné jídlo jako ostatní.

Večeře


Suchý chleba s šlupkami od salámu? Proč ne.

 A víte, klidně mi tenhle článek zkritizujte a říkejte si že to co píšu není pravda. Vlastní zkušenost mluví za vše. 
A věřím, že někteří jedinci z vás, na tom byli i stokrát hůř než moje mamka. Jen se snažím poukázat na to, jak na tom naše české zdravotnictví - které si všichni vychvalují, opravdu je.

Hezký zbytek dne!

 


6 komentářů:

  1. Tak to je strašný..a to slýchám, jaké máme dobré zdravotnictví. Ale ono v Čechách je na hlavu hodně věcí.. oběti domácího násilí musí být zmlácené na smrt, aby někdo hnul prstem atd. Takže tohle mě bohužel moc nepřekvapuje. Je to smutný, ale doufám, že se tvojí mamce udělá lépe a tohle bude jednou jen hnusná vzpomínka.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je mi líto. I když možná založena druhu nemocnice a pacienta. Já jsem z lékařské rodiny, takže k příslušníkům naší rodiny se lékaři chovají trochu jinak no. Držím pěstí ať je ji lépe :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jak jsme už diskutovaly Teri, je to hnus ! Nejvíc mě udivuje, že jí ty sestry nedoplnily kyslík, jako já bych si dost stěžovala !!! Nechápu jak vůbec můžou udělat takovou chybu ...
    PS: vlastní léky by určitě brát neměla, no tedy pokud je neberu každý den, ale měli by jí dát ty jejich...hm teda pokud je mají :D No koment, ta naše nemocnice to je hnus - viz. ten salám !!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano :X hrůza. Jestli já tam jednou skončím a bude se mi dít to samé, ani si nepřej vědět o čem všem budu psát :-D

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář:-)