sobota 22. března 2014

Co se mi honí hlavou, aneb týdenní shrnutí

Zdárek.
Přináším vám jeden malý ne-článek. Je to jen nějaké kecání o tom, jaký byl tenhle týden, co mě potkalo, jak jsem se měla, co mi uvízlo v hlavě a chce to na blog.




Takže, týden celkem slušně pomalu i rychle uběhl. Pomalu ve škole, rychle doma... znáte to.
Konečně jsem mohla otestovat můj nový spalovač, který jsem tu kdysi zmiňovala (Hardcore ThermoCore Professional od Amixu). Změny na mém těle po tak krátké době (asi týden a půl) vidět ještě nemůžu (ikdyž bych řekla, že už nějaké změny vidím), ale jinak ho můžu jedině vychválit. Mám díky němu víc energie a elánu do cvičení, nejradši bych v posilovně trávila půl dne.
A co mi přinesl tento týden? Zamyslím se... třeba neomluvnou hodinu, ale pssst:-).
Taky jsem v žurnalistice musela psát článek na téma "První jarní den", haha, vůbec jsem neměla nápady ale všechno jsem to šikovně obkecala (myslím si, že se mi článek povedl, ale pokaždé když si to myslím, tak je to klasicky úplně naopak).

Děti nepatří do posilovny.

Milí rodiče, pokud vás honí svědomí za roky špatného stravování vašeho dítěte, které mu přinesly ty nepěkné faldíky na jeho těle, nehoňte ho do posilovny a nejdřív se nad sebou zamyslete. To, že je vaše dítě obézní/líné/při těle je vaše vina, né jeho. Možná by ste si tu posilovnu "zasloužili" vy, a ne vaše dítě.
Poslední dobou se mi stává, že narážím na malé děti v posilovně. První taková příhoda se mi stala asi před měsícem a půl, kdy jsem ve fitku viděla asi 13leté dítě, které trénoval jeden z největších borců z naší posilovny. Určitě mě nenapadlo "joo, ten kluk si sám od sebe řekl, chci chodit do posilovny, tak mu to rodiče umožnili". Bylo mi jasné, kdo za tím stojí. Kdo by se chtěl dřít ve fitku, zvedat težké váhy a utíkat kilometry na běžícím pásu? Myslím že tak malé dítě určitě ne.
Druhá příhoda se mi stala asi předevčírem, tentokrát tam s asi 11 letým klukem nebyl trenér, ale tatík... který ani sám nevěděl co dělá. Bylo vidět, že to dítě nebavilo a nutil se do toho. Navíc, vůbec mu tatík nekontroloval techniku, a to mě už rozčilovalo. Dívala jsem se na ně téměř furt, a myslím, že si toho jeho tatík i všiml. Možná jsem tam neměla jen stát a něco říct, ale bylo mi jasné, že by mě pěkně usadil, 18tka nemá komu co radit.
Ale i tak si myslím, že posilovna nění nic pro děti (stojím si za tím, že by mělo dítě začít posilovat minimálně až od 15). Dětské tělo je v růstu, a je nesmysl ho zbytečně zatěžovat, navíc to pro něj může být i trápení. Pokud rodiče pro své dítě chtějí jen to nejlepší, měli by se mu věnovat, necpát do něj fastfoodové kraviny a zapsat ho na basket nebo fotbal, volejbal, házenou, tenis, hokej, jezdít s ním na kole a chodit na procházky. Myslím, že tahle cesta je mnohem lepší, než nutit dítě chodit do posilovny.
*Tímto nechci na nikoho útočit. Chválím rodiny, které žijí zdravě a sportují. Tento článek byl určen rodičům, kteří mají problémy s váhou svého dítěte, není třeba je posílat a nutit je dřít do posilovny, jsou spousty jiných způsobů, jak přimět dítě hýbat se.


Učitelé by si neměli své komplexy řešit na studentech.

Máte blbé zkušenosti s učitelkami? Já už jo.
Nikdy jsem se nepovažovala za problémového studenta, ale po včerejším útočení na mě, se tak začínám vnímat.
Přišla jsem na to, že učitelky drží při sobě a také si rády vymýšlejí, a házejí na váš ještě větší špínu, než jaká opravdu je. Dokážou vás ponížit před všemi a až budete na samém dně, všechno vám sečtou a jako bonus k tomu - pěkně si vás při tom vychutnají. 
Bohužel mi to spíš příjde (z pozorování i ze svých zkušeností), že si učitelky řeší své problémy na studentech, nejraději bych na to vymyslela nějaký zákon, nikdo nemá právo naschvál si rýpat do studentů nebo vyvolávat jakékoliv konflikty. Některé učitelky jsou tak vychcané, že své "rýpání" dokonale zamaskují do vět typu "já na tebe neútočím, jenom jsem ti řekla svůj názor", "nevyčítám ti tvé chyby a nedostatky, jen ti říkám co si dělala špatně"....Učitelka není někdo kdo by mě měl poučovat, není moje matka.
Už při vstupu učitele do třídy okamžitě poznáte, jakou má náladu - a podle toho, jaká bude vaše hodina. Pokud je na výrazu učitele zřetelně rozpoznat, že je naštvaný a otrávený, měli by jste radši držet hubu, aby ste se tou jeho "obětí" posměchu nestali vy. Protože rozladěný učitel dokáže udělat peklo.
A co přísloví každý je svého štěstí strůjce? Jo, samozřejmně si "za to" můžou někteří jedinci sami. Nemůžem dávat veškerou vinu jen učitelům. Jenže... někteří učitelé rádi a naschvál přehání. A to vám potom nezbývá nic jiného, než vyžrat si to.


A co vy, máte také nějaké blbé zkušenosti s učiteli? 
Myslíte si, že jste problémové dítě?

Můj stylový šejkr.
Jóno.

Krásný víkend všem!

3 komentáře:

  1. taky si myslím, že děti pod 15 let do posky nepatří, nebo třeba lehký činky a váha vlastního těla. Já bych v posilce klidně strávila půl dne a to i bez spalovače :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nevyvinuté děti do posilovny nepatří, to je jasné. Pak budou akorát prťavé a nic z toho.
    S vyučujícími téměř žádné problémy nemám. Nejspíš proto, že pokud je někdo zakomplexovaný, tak si jeho komplexy nepřipouštím k tělu. Párkrát se mi stalo, že na mě vyjeli kvůli údajnému opisování. To osočení při příjmačkách jsem "vyřešila" tím, že jsem na danou školu nešla (a ha, byla jsem v prvních 5% přijatých, takže jsem asi opisovat nepotřebovala), na druhé osočení jsem mimo doslech lektorky namítla, že "nemá cenu nic vysvětlovat, protože inteligent to nepotřebuje, a blbci je to stejně jedno", a spolužačky jí to šly vysvětlit i přes mé protesty.
    A teď, když jsem na pozici oné lektorky... při testech nikoho nehlídám, a ač mě mají za "hrozně přísnou", jsou rádi, když testy opravuju já, protože si při tom "nehoním ego". Což je pravda. Ale je také pravda, že učím inteligentní lidi, kteří většinou mají hlavu k myšlení, a ne jen proto, aby jim nepršelo do krku.

    OdpovědětVymazat
  3. Já se většinou snažim (snažila) učitele před spolužákama bránit, jakože nejsou až tak zlí a prohnilí (mamka je učitelka a tak to znám i z druhé strany :D.), ale někdy už to fakt nejde. Přesně jak píšeš, když je na učiteli vidět, že je nasranej, jen co vejde do třídy, tak se pak můžeš snažit sebevíc a stejně na tebe nebude milej :D

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář:-)