čtvrtek 2. ledna 2014

Krása není všechno

 Zdravím, jsem tu s prvním článkem v novém roce. 
Doufám, že jste si Silvestr parádně užili. Já jsem se bavila, byla jsem ve městě a potkala jsem hodně mých známých, což bylo fajn, po tak dlouhé době. Celou dobu jsem pila jen vodu, a konečně můžu říct, že i bez toho aniž bych byla ožralá jak to prase opilá, umím se perfektně bavit i za střízliva. Takže místo panáků jsem byla zvaná na vodu:-D...
Krom toho, že jsem si tedy silvestrovskou noc užila, se mi něco moc zajímavého stalo.
Potkala jsem svého bývalého kamaráda, s kterým jsme se kdysi nepohodli a poslala jsem ho k vodě. Držel se za ruku s jeho holkou a tvářil se šťastně a spokojeně. Byla zajímavé takhle vidět někoho, koho jste poslali do háje. Pěkně mě tím setřel, jelikož on trávil Silvestra se svou láskou, a já se na to musela celou dobu dívat. Nojo, buďte ve mestě který má 2 kluby, a použitelný je z nich bohužel jen jeden... jak na sviňu.
Kluka, který tvrdil že má o mě zájem jsem potkala s údajnou "sestřenkou z jeseníků". LOL!
A nakonec, byla jsem s kamarádem s kterým jsem si kdysi dávno byla hodně blízká, je hezké vidět že nás to k sobě pořád táhne, ale to by nesměl být zadaný.
Nakonec z toho plyne, že všichni jsou zaláskovaní a jen já jsem furt forever alone. Pff...
http://24.media.tumblr.com/2b0057fa59986284482125e8d041302b/tumblr_mo97khJu4G1qakskdo1_250.png

 Krása není všechno vše. A pro ty, co si myslí že je... tak prostě není.
Snad nebudu znít jako že mám sebevědomí na rozdávání, že jsem sobec, naivní atd... já se prostě sama sobě líbím, nic moc bych na sobě neměnila a považuju se za hezkou holku (a tohle by si o sobě měli myslet všichni). Takže se omlouvám, že něco takového přiznávám, připadá mi, že přiznání že se líbíte sami sobě je v dnešní době perfektní příležitost pro ukamenování anonymními komentáři typu "bože, ty jsi tak namyšlená až to bolí". Nejsem ten typ člověka, který sám sebe před ostatními shazuje, ponižuje a říká, že "jsem tlustá jak bečka", "mám prdel jak dva vozy", "nesnáším se", "nejsem vůbec hezká". Nemám takové lidi co to říkají ráda, protože je jasné, že chcou aby jim to druzí vyvraceli, a já opravdu nemám čas a náladu na to, "přesvědčovat" někoho o tom, že má třeba hezké oči jen proto, že si chce zvýšit sebevědomí a stejně mi ani za mé komplimenty nepoděkuje. Ztráta času.
Každý má své plusy a mínusy (když se bavíme o vzhledové stránce), i já je mám. Mám na sobě ráda svoje oči a svou tvář. Naopak, nesnáším své blbé a dementní boky. Ale i přesto všechno se mám prostě ráda, a nedokázala bych před někým (úmyslně) říct, že se nesnáším... to si nemůžu udělat:-D.
yes-butno:

Explanation: Being nice to people doesn’t mean you’re a fake person, either you 1) are just a nice person, 2) WANT/TRY to be a nice person, or 3) don’t want to be a mean person. That sounds really repetitive, but it isn’t the same! Just because someone tries to be nice doesn’t mean they’re being fake. You can’t get through life being a jerk whenever you want to be!

Jedno malé upozornění pro začátek. Hodněkrát tu zmíním pojem "hezký, krásný člověk". Každému se líbí něco/někdo jiný. Chci, aby jste si pod pojmem "hezký člověk" představili někoho, kdo se vám líbí, pro koho máte slabost, kdo vás přitahuje. Nechci aby jste pojem "hezký" brali jako "namyšlený". To by jste můj článek brali za nesmyslný a asi by jste ho ani nepochopili.

Zpět k tématu. Budu tedy mluvit z mých zkušeností.
Lidi si myslí, že "krásnější" to mají ve všem lepší. Možná na tom bude něco pravdy, hezcí lidé můžou mít nějaké výhody co se týká třeba nějakého modelingového, hereckého, nebo pěveckého průmyslu. To je asi tak vše.

Jestli si hezcí lidé dokážou rychleji najít přátelé? Já osobně tuhle otázku považuji za hodně velký mýtus. Dejme tomu, že jdete po ulici, a naproti vám jde někdo fakt hezký a naprosto vás okouzlí, upřímně, řeknete si snad, že "páni, s touhle holkou/klukem chci být největší kámoš?". Krása v tomhle smyslu nemá žádný význam, na krásu přátelé nenalákáte. A je (mi) taky jasné, že s někým, kdo je mnohem krásnější a přitažlivější se kamarádit asi moc nebudem (co jsem četla na facebookových přiznání). Z mých zkušeností, co se týká drbání s kamarádkami, můžu říct, že pokaždé když narazíme (třeba v klubu) na nějakou atraktivnější holku než my, automaticky znervózníme a snažíme se na dotyčné najít nějaké to mínus (a hned tu "informaci" předat dál kamarádkám:-D.). A je naprosto samozřejmé, že někteří si takové lidi drží od sebe dál.
Já mám s hledáním přátel blbé zkušenosti. Nevím jestli taková opravdu jsem, ale někteří mají v oblibě mě považovat za namyšlenou krávu - ikdyž nevím podle čeho to soudí, ve značkových hadrech si moc nechodím a většinou (když jsem sama) mám na tváři takový odstrašující ledový pohled. Lidi si snad myslí, že hezčí lidé se nad nimi budou povyšovat?... já nevím! nerozumím tomu.
Teď kamarádím s holkama, které neřeší kdo je hezčí (a podobné kraviny), takže jsme schopné se normálně bavit. Ale třeba když jsem šla někdy o víkendu se pobavit do města, hodněkrát mi jen stačily pohledy ostatních:-D, sotva jsem někde vešla a hned už si holky o mě začaly šuškat, nevím proč takové byly... Je mi to k smíchu:-D. S tímhle jsem prostě smířená, lidi budou podle vzhledu pořád ostatní soudit.
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/v/1517689_270033333149845_1156879734_n.jpg?oh=28e7b28204cada357419a331dcf4c99a&oe=52C7C5C5

Jestli si hezcí lidé dokážou rychleji najít partnera? Absolutně ne. Byla bych já, spolu s dalšími stovky lidmi které považuji za hezké, už roky zadaná. Tohle je prostě blbý mýtus.
Moje teorie je, že hezcí lidé mají kolem sebe takovou "auru" která vás neuvěřitelně přitahuje a vy najednou vidíte jen to krásné, nevidíte žádné zápory toho člověka, někdy vám dojdou později, někdy hodně pozdě, a někdy třeba vůbec. A to je špatně. Chápete mě?... Když potkáte "normálního" člověka a bavíte se sním pět minut, zřejmě vás tak neosloví jako kdyby jste pět minut rozhovoru věnovali hezčímu - pro vás více přitažlivějšímu člověku. Takže pokud by jste si měli vybrat dalších 5min rozhovoru mezi těmito dvěma lidmi, rozhodli by jste se asi pro toho, ke komu vás to více táhne. Když jste někým takovým zaslepeni, můžete sním ztratit hodně času.
Mě se třeba k sobě vůbec nedaří nikoho najít, a to bych už na někoho vážně chtěla narazit. Z mých zkušeností říkám, že kluci chtějí jen to jedno. Navíc mám teď poslední dobou hodně velké štěstí na kluky, které jsou zadaní a nebo se rozhodují "kterou si vybrat". A vzhledem k tomu, že jsem stále nezadaná, to vždycky nějak pokazím a "vyhraje" ho ta druhá. Jo, a mnohdy ani o té druhé nevím...  a to jsem si myslela, že svině jsou jen holky.
Možná to nezáleží na vzhledu a je to všechno o osobnosti, ale já nevím. Přece na čele nemáte napsané jak jste úžasní, většinou někoho musíte okouzlit po vzhledové stránce a až potom (pokud vám spadne do "pastičky") ho o své úžasnosti přesvědčit. A stejně, pokud jste někde na akci, budou vás celý večer otravovat týpci, co mají v plánu vás dostat do postele... jo, sice máte pití zadara, ale je to fakt otravné. Přece si na akce nikdo nechodí hledat lásku, ne?... měla bych to konečně pochopit:-D.
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/v/1511295_270033323149846_2125814987_n.jpg?oh=d968756a559ea2413ccebcaea6558005&oe=52C76989
Jestli mají hezcí lidé snadnější život? Nemyslím si.
Sice se říká, že nemůžeme nikoho soudit podle vzhledu, ale kdo tohle opravdu dodržuje?... Já mám pořád pocit, jako by se na mě lidi dívali že, "jo tak ty si myslíš že jsi hezčí a lepší než já?". Ve škole tohle beru jako nevýhodu.. Mám pocit, že učitelé hezké lidi považují za tupé a snaží se neustále ověřovat jejich vědomosti...zkoušení, vyvolávání a podobně. Teda nemyslím si že to dělají  jen učitelé, ale i ostatní.
Kdysi jsem chodila na doučko z matiky, doteď si pamatuju, že si mě učitelka pokaždé tak "divně" projížděla očima. Byla to ale výzva, fakt jsem se snažila soustředit se na příklady a ukázat ji, že to, že propadám z matiky je vlastně jeden velký omyl:-D.
A nebo třeba co takový filmy? Skoro v každém "romantickém" filmu vyhraje boj o kluka ta "normální " holka, a ty hezké jsou znázorněny jako namyšlené, sebevědomé a pomstychtivé bitches.
A vlastně když se nad tím tak celkově zamyslím, lidi/svět a hlavně bulvár se zaměřuje na ty hezčí, o kterých mají co říct, sice se jim solidně šťourají v soukromí, ale i tak to lidi zajímá. Co jsem se ještě zajímala o světový bulvár (ten český mě absolutně nezajímá), skoro v každém vydaném čísle časopisu In Style se řešila Megan Fox, Rihanna, Beyonce nebo Miley Cyrus. Paparazzi si na nich slušně vydělávali.
http://www.celebquote.com/wp-content/uploads/2012/11/tumblr_m6afueHSKl1qkcmqlo1_500.png

Závěrem chci říct, je mi blbé že teď (a vlastně celou dobu) lidi řadím do dvou skupinek, ale jak hezcí, tak i normální mají stejné životní šance a možnosti. Není tu nikdo a nic, co by říkalo, že ti hezcí mají lepší život, nebo že mají všechno co si zamanou, nemají. A pokud to tak vypadá, nevěřte tomu... není všechno zlato co se třpytí.

Považujete se za hezké a přitažlivé?
Myslíte si, že v dnešní době mají hezcí opravdu nějaké plus?

15 komentářů:

  1. Já taky na Silvestra pila vodu... Voda jede! :D
    Nejdříve musím říct, že je to krásný článek :) Já se nepovažuji za hezkou, ale někdy mám pocit, že mi to sluší (a někdy zase bych si vyškrábala oči, brr). Možná to bude náladou člověka. Ale kdybych měla hezčí pleť a o trochu menší nos, tak by to bylo fajn :D Jinak já když si hledám kamarády, tak raději nějaké méně hezké.. S nějakou sexbombou by nám to přátelství asi moc dlouho nevydrželo... nebo nevím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych si někdy nejraději vyškrábala oči z důlku, vždycky po ránu:-D... To mě mrzí že se nepovažuješ za hezkou... já když jsem byla menší, taky jsem se tak nepovažovala... ale přišlo to... ty se taky dočkáš :-)

      Vymazat
  2. Nemyslím, že jsi namyšlená, je krásné mít takové sebevědomí. Já jsem jednou nahoře, jednou dole, spousta věcí mi na sobě vadí, ale vím, že lepší už to zřejmě nebude, tak se snažím být jakžtakž spokojená. :D Popravdě já se "krásným" lidem vyhýbám, protože když jsem měla takové kamarádky, měly tendence být vážně namyšlené..a ne, nejedná se o žádný předsudek, prostě jsem vždycky narazila na holky, které mi rády dávaly najevo, že jsou lepší než já. Od té doby se ke "krásným" lidem moc nemusím, jo je to hrozný, ale je to tak :D
    Ale přitom jsem už taky zažila, že mě někdo moc nemusel, protože jsem působila namyšleně..achjo, je to začarovaný kruh. Přitom já jsem snad všechno, jen ne namyšlená :D
    Mimochodem díky Ti za tyhle články, vždycky se těším, co budeš rozebírat tentokrát..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jsem ráda že si to o mě nemyslíš.... To máš pravdu, některé hezké holky dokážou být pořádně namyšlené, ale to i ty méně hezčí:-D jak si tak pomalu všímám.
      Vážím si tvé pochvaly :-)

      Vymazat
  3. Takovéhle sebevědomí není špatné, je naopak potřeba :) Sama bych takové ráda měla (se sebevědomím se dlouhodobě peru, ale zlepšuje se to :)), a jsem ráda, když vidím ostatní, že ho mají... Sice se mi nelíbí, že lidi v tomto článku tak rozděluješ na dvě skupiny, ale nějak se to vysvětlit muselo ...
    PS: taky nerada utěšuju ty hezké, co si jen stěžují, aby je někdo přesvědčil :):D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se toho sebevědomí taky jednou dočkáš... dříve nebo později, ale příjde to:-).

      Vymazat
  4. ono je strašně důležité co si člověk o sobě myslí a pak to z něj nějak vyzařuje. Myslím si, že sebevědomí lidé jsou přitažlivější. Krása je subjektivní pocit, já mužu tvrdit, že tahle holka je hezká, ale druhý člověk může tvrdit opak. každý je prostě individuál :D

    OdpovědětVymazat
  5. Wow, tomu se říká román! :D:D
    Jinak je opravdu skvělé, že se sama sobě líbíš, budeš mít o to jednodušší žít a vlastně být. Já už jsem si snad i zvykla na svůj ksicht a postavu, která je moc hubená a tak na mě všichni hledí jak na anorektičku :D, ale taky stále nedokážu říct, že se sama sobě líbím...
    Mimochodem ... tohle je věc češtinářská a teď bych si za to i liskla, ale nemůžu si pomoct ... prosím .. dej si pozor na "aby jste", píše se "abyste" ... nechci být nějaká učitelská nebo nevím jaká, ale je to dobrá rada do budoucího psaní :D a já už radši držím klapačku, protože sama umím psát bár jaké pitomosti. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za opravdu, netušila jsem že to je blbě... já i když mluvím tak prostě říkám "aby Jste" :-D....
      Sama vím, jaké to je nepříjemné číst po někom hrubky jak Brno:-D jsem ráda že jsi mě opravila.

      Vymazat
  6. Práve som narazila na tvoj blog a je to veľmi príjemný článok a verím, že to píšeš od srdca a nie si namyslená. Ja som z tej druhej skupiny ľudí, tých ktorí nie sú pekní a to nehovorím, kvôli tomu aby ma ľudia utešovali alebo ľutovali, ale presne ako ty, za tie roky som si na seba zvykla a dospela. Je to zvláštne ale musím s tebou vo väčšine bodov súhlasiť, taktiež mám pocit, že ľudia sa ani so "škaredými" nechcú baviť, či už muži či ženy. Stretávam sa s tým, že muži si myslia, že škaredú holku dostanú skôr do postele ako tú krásnu, asi si myslia, že sä naša jediná šanca :D Najdôležitejšie je sa so svojím vzhľadom zmieriť, vedieť si zo seba spraviť srandu ale neriešiť to o nič viac ako je potrebné a hlavne hlavne vykašľať sa na ostatných a ich blbé poznámky a narážky. Ja musím s čistým svedomím prehlásiť, že vzhľad u ľudí neriešim a či mám kamaráta pekného/menej pekného odkladám na poslednú priečku. Škoda že je to dneska výnimočný pohľad už len..
    Krásny deň, chcela som len prispieť aj s názorom z druhej strany :)

    OdpovědětVymazat
  7. Naprosto super a moc pravdivy clanek. Urcite to nezni namyslene :) proste je to pravda !!

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle je vážně moc hezký a pravdivý článek! :)

    Style Without Limits

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Krása je dar, dar o kterém sní hodně lidí, ale bohužel jej nemají. Ti co jí nemají mají vlastnost bud ‘závisti a nebo si myslí, že nemají šanci být s tím člověkem co je krásný. Proč? Proč by nemohli být dva lidé, ať už oba krásní nebo jen jeden z nich šťastný, že má květ na který se bude dívat každé ráno, každý den a bude ho zahrnovat láskou? Vše je možné a kdo řekne že není, tak je blázen. Kdo určuje krásu? Člověk? Rozum? Myslím, že jsou to opět lidské pudy co nás ženou za tím druhým ať už je krásný nebo ne. Každý má právo poznat tu osobu a udělat si o ní obrázek jaký je. Odsuzovat umí kde kdo, ale naslouchat jen málo kdo. Nepřipadám si jako hvězda večírku, ani jako nějaký kasanova, ale jedno vím. Že nepotřebuji okouzlit tím jak vypadám, ale tím jak se chovám, jak naslouchám, jak dokážu pobavit, atd... Sám bych byl raději kdyby nějaké možnosti na mě samotném byly jiné, ale nejsou. Žiju s tím co mám, s tím co mi dala příroda (gen, rodiče). Chodil jsem s holkami hezkými, i ne moc hezkými... přiznám, že i tzv. obal dělá své, ale to jestli sní chci být, děla její povaha, chovaní, její duše... Jestli o mě stojí, já budu stát o ní, jestli cítí to co já a jestli ve mě najde svou důvěru... tak je ve finále jedno či smě krásní nebo ne... Muž a žena byly stvořeni pro sebe, tak ať spolu jsou... Terezko, souhlasím s tvým článkem a jen jsem chtěl vyjádřit svůj malý podíl ze strany muže, který nehledí jenom na obal, ale také se nebrání krásné ženě, kterou ty jsi... život by ztratil naději nepoznat a zahodit vše v co člověk věří, že by mohlo být hezké. Ps : Omluvám se za překlepy.

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář:-)