čtvrtek 31. října 2013

Zátoka

Už mě nebaví dívat se na zvířata zavřená v zajetí nebo v zoologických zahradách. Lidé k nim nemají respekt a k některým se chovají jako k atrakcím... Dokument Zátoka (The Cove) odhalil strašlivé tajemství o chování a zacházení s delfíny v Taiji...získal oskarové ocenění v roce 2010.
 
 
Dokument je o skupině elitních aktivistů, filmařů a potápečů, kteří se vydali na tajnou misi, díky které chteli ukázat světu, jak lidé a vláda zachází s delfíny. Celý projekt byl velmi náročný, neustále měli v patách policii , museli využívat speciálních technik jako třeba skryté kamery a mikrofony, ale i přes to všechno dokázali prokázat, jak tato malá vesnička přispívá k obrovským ekologickým zločinům, jsou tu doslova delfíní jatka. Obsahuje celkem tvrdé a kruté záběry, mnohdy se mi do očích hrnuly slzly. Ale myslím si, že by se na tohle téma nemělo zapomínat, mělo by se o něm vědět... kolem jedné sezóny (která trvá od září až do března) je zabito kolem 23 tisíc delfínů a sviňuch.

Můj názor?... jak víte, mám ráda takové dokumenty které odhalují světu pravdu kterou vláda utajuje. Zátoka patří díky tomu k mým dalším oblíbeným dokumentům. Jak už jsem řekla, měl by o tomhle svět vědět. Měl by se na to každý podívat, aby aspoň věděl, jak to ve světě vypadá, a že vyvražďovat zvířata takovým způsobem prostě není správné a mělo by se s tím něco dělat.
Mimochodem, v dokumentu účinkovala i Hayden Panettiere a mám dojem že tam byla za něco zatknutá, zajímavé že jsem o tom v bulváru nikde nic nenašla ani nečetla žádný článek... nejspíš to nebylo nikde zveřejněno kvůli tomu že by se lidé dozvěděli o delfíních jatkách...

Pokud se chcete podívat, k dispozici zde.
Budu ráda když mi k tomu zanecháte nějaký komentář.

Neodpustím si to, chci tu dát nějaké fotky...

 

6 komentářů:

  1. Ty fotky jsou vážně znepokujující a bolí mě. :(
    Já se dnes dozvěděla šílenou věc ohledně výroby palmového oleje, kvůli kterému umírají orangutani, nečetla jsi o tom?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :O Nečetla jsem o tom. Kde najdu nějaký článek?

      Vymazat
    2. http://www.youtube.com/watch?v=god62gLOx_4&feature=youtu.be Tady je odkaz. Ještě jsem ho neviděla, ale plánuji se na něj v nejbližší době podívat. :)

      Vymazat
  2. Film Zátoka jsem viděla a bylo mi z toho do breku. Obzvlášť, když se tolik delfínů zabíjí naprosto zbytečně a přitom to jsou tak chytrá zvířata :/

    OdpovědětVymazat
  3. ááá, ne. Ty obrázky jsou kruté. Kdybych se na ten dokument podívala, tak vím, že bych nevydržela mít suché oči. Ale možná se na ten dokument podívám.

    OdpovědětVymazat
  4. achjo už z těch fotek nevím jestli to chci vidět :((( rozbrečí mě i "kuky se vrací" ... ale přítel tyhle dokumenty může tak mu to navrhnu...

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář:-)