pátek 4. prosince 2015

Večeře - co jíst a čemu se vyhnout?



Zdravím vás. Vánoce se blíží víc a víc, všude se už řeší cukroví, vánoční kapr a bramborový salát. Předpokládám, že někteří z nás si dají na vánoce volno a cukroví se nebudou bránit. Co se týče mně, já se cukroví bránit teda rozhodně nehodlám, upřímně, pečení plánuju co nejdřív. I když mám myšlenky na perníčky, rohlíčky a linecké vlastně pořád v hlavě, nezapomínám na to držet se (zatím) podle plánu a snažím se normálně jíst. 

Takže dnes je na plánu něco jako fotočlánek toho, co jím. Mimochodem, musím zdůraznit a budu to tak dělat u každých fotočlánků, že nejsem žádná puberťačka a na blogísek si fotky jídel nefotím jen tak pro prdel, když už to tak musím říct :-).

Z chytrého telefonu dneska vytáhnu fotky především večeří, protože přes den nějak nebyl čas na to vyhrabat mobil a cvaknout si jídlo. Za to ale musím říct, že můžete vidět co večeřet a čemu se u večeře vyhnout.

Pointa?

Vyhnout byste se měli … sacharidům, protože pokud si dáte na večeři třeba plátek kuřecího masa s rýží nebo bramborovou kaší, vaše tělo energii z rýže a brambor už takhle na večer prostě nijak nevyužije (protože s největší pravděpodobností půjdete spát) a je nebezpečí ukládání do tuků. Proto na večeři doporučuju zařadit spíše bílkovinu se zeleninou.

Variancí je několik, maso, ryba, vajíčka, šunka, ďobáčky, tofu, sója, mozzarella, šmakoun, tvaroh, prostě vše, v čem najdete vysoký počet bílkovin, a když k tomu dáte pořádnou porci zeleniny tak vykouzlíte úplně dokonalou večeři.

A jelikož si večeři obvykle dělám pozdě večer (třeba kolem 8-9) a tolikrát netoužím po královské večeři, nevymýšlím už nic složitého, proto najdete na fotkách tolik jednoduchosti. I když, v jednoduchosti je krása, ne?

Večeře opravdu na rychlovku. A té zeleniny tam moc není protože si ji tolikrát nekrájím na talíř ale rovnou do úst. Nenažranec.

Zeleninový salát s Ďobáčky

Šmakoun a rajčátka na pánvi



A nakonec společná večeře mě a přítele. Tehdy byl opravdu náročný den spojený s tím, že jsem do sebe bohužel skoro nic nedostala, a tak jsem se pár kousků pečiva nebránila.
 Co si k večeři dáváte vy?


4 komentáře:

  1. Informacni hodnota nula...

    OdpovědětVymazat
  2. Já teda sacharidy na večeři zařazuji :D I když většinou před večeří cvičím, takže na dodání energie. :) Navíc si myslím, že pokud je optimální kalorický příjem, nevadí ani trocha sacharidů na večeři. Ono by se stejně mělo večeřet tak 2-3 hodiny před spaním a to se ještě nějaké ty sacharidy spálí :) Toť můj názor, nic proti článku :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tip! Jakožto začínající hokejistka a holka, co posiluje, se mi každé info o zdravém stravování hodí :)
    http://liscidoupeknih.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář:-)