sobota 31. května 2014

Redhead in Prague & kurz dokončen

Čauky mňauky pro lidi, kteří ještě navštěvují můj blog. 
Přináším vám pár novinek z mého života, a rozhodně si je nenechte ujít!
Mám to!
Jak je z názvu asi všem jasné, poslední květnový týden jsem strávila v Praze. Jednak z důvodu dokončení (mého slavného) kurzu, a druhak na výlet s mým milým.

S přítelem byl plán jasný - užít si víkend, a to se nám povedlo... až na malou chybičku, o které se zmíním za chvíli. Společný "polovíkend" jsme si spolu parádně užili, svítilo nám slunce a my jsme důvěryhodně zapadali do hejna zamilovaných párů které se toulali po Petříně.. "jak romantické". Prošli jsme si pár památek, statečně jsme vyšli na Petřínskou rozhlednu a jako odměnu za ty ďábelské schody, jsme si zahřešili u úžasných dortíků. V mém případě to byl neodolatelný čokoládový dort, který mi na jazyku dělal neskutečnou slast, v přítelově případě to byl jahodovo-tvarohový dort, ale sám uznal, že jsem měla lepší. Potom jsme si dali domácí zmrzlinu (kterou jsem nečekaně měla také lepší) za hříšné peníze, prošli se přes zalidněný Karlův most, a předposlední zastávku našeho dne strávili v úžasné restauraci na lodi. A jako poslední bylo kino a film Godzilla, na který jsem se děsně těšila a nezklamal mě.
Samozřejmě, že jsme celou dobu měli v rukách mobil a snažili se zachytit každý okamžik aby bylo na co vzpomínat... no, a... to bych nebyla já, abych asi přes sto (fakt parádních) fotek omylem nesmazala. Neskutečný pocit :-). Což mě mrzí i z důvodu, že jsem tu některé fotky chtěla dát, aby název "Redhead in Prague" měl trochu důvod.

Taky se vám stala podobná příhoda?
(já doufám že ano, ať v tom nejsem sama) 3:)

Jedna fotka kterou jsem dávala na facebook, která se mi podařila "zachránit". Petřínská rozhledna.

Tak, a teď k druhému tématu. Konečně jsem poradcem! Vyšlo mi to :-). 
Ikdyž jsem z testů měla trochu trému a bála jsem se, že s něčím budu mít problémy (jako třeba s pohybovou aktivitou, která mi i přes to že cvičím, dělá zmatek v hlavě). Jako lidi v kurzu jsme si padli parádně do oka, všichni jsme si rozuměli a měli mezi sebou přátelské vztahy, i sami kantoři říkali, že jsme byli jeden z mnoha kurzů, kde vládla tak přátelská atmosféra. Dokonce se mi i možná bude stýskat..
Co se týče kurzu samotného, po pečlivém přemýšlení bych tenhle kurz spíše nedoporučila. Nelíbila se mi vyučovací doba, nutná 100% docházka (na kterou pan Stach vážně dbal), a nevhodné rozvržení hodin. Já osobně bych u kurzlů výživy vyřadila pohybovku, jelikož za 40 hodin se nemáte co naučit. Já si z těch hodin nic co bych mohla předávat dál, nepamatuju. Naopak se mi líbila výuka od Dana Dvořáka (mistra světa a Evropy v powerliftingu), kde jsem si z jeho hodin odnesla asi nejvíc.
A co mi kurz dal? Hodnotím to maximálně tak, že kromě poznání nových lidí jedině papír, díky kterému se můžu prohlašovat poradcem pro výživu. O zdravý životní styl se zajímám už dlouho, takže žádné nové poznatky moc nemám.
A co mám dále v plánu? Určtě chci pokračovat a vzdělávat se v tomhle oboru nadále. V plánu mám trenérský kurz, ale už jinde než u Petra Stacha.



A abych článek trochu oživila, přináším posledních pár fotek z mého mobilu.

Snažila jsem se vynahradit si smazané fotky :X.


Dnešní 9km tůra


Jinak, zítra odlítám na dva týdny do Anglie a plánuju článek "Redhead in London", tak se máte na co těšit :-).

Hezký zbytek víkendu všem! :-)

2 komentáře:

  1. Gratuluji k obdržení toho "kusu papíru", Ty by ses tomu chtěla věnovat v budoucnu jako přímo zaměstnání, nebo je to spíše hobby? :) Na podobný kurz se také chystám, asi se tedy ale poohlédnu po něčem trochu jiném, takže díky za tip :)
    Praha je nádherná, co si budeme povídat, zrovna dnes tady svítí sluníčko, že se asi půjdu na chvíli proběhnout:D Příhoda s fotkami je poněkud mrzutá, ale přesně to se mi stalo také - akorát šlo o fotky z Rakouska z Alp, takže mě málem kleplo :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já se na kurzu na výživového poradce také moc nových věcí nedozvěděla, spíše jen něco trochu více do hloubky, ale třeba pár věcí co se týče výroby potravin nebo chemie bylo pro mě nových. Na trenérský kurz se taky chystám, ale o Stachovi jsem neslyšela moc hezkého. U nás na kurzu byly taky senzační lidi a jsem moc ráda, že jsem je poznala.

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář:-)