Mezi moje oblíbené
snídaně definitivně patří zdravé„lívance“ – v uvozovkách
proto, proto že je nedělám z klasického kynutého těsta, dělám je na lehčí
způsob. Za poslední dobu jsem si je oblíbila tolik, že si je zvládnu dělat
třeba i třikrát do týdne (recept také zde). Navíc, lívance vypadají na talíři s ovocem,
medem, nebo čokoořechovou pomazánkou naprosto parádně, a lze jim těžko odolat!
Věřím, že si na nich pochutnáte nejen vy, ale i vaše děti a taky celá rodina! Hodně muziky za málo námahy.
Možná, že až si budete
tento článek číst, budete mě považovat za blázna, protože sami na snídani
nestíháte jíst velké snídaně (nebo třeba nesnídáte vůbec) a tak si nedovedete ani
představit, jak byste takovou snídani stihli nachystat. Upřímně, v těchto lívancích
nemusíte hledat žádnou vědu, je to jen o tom smíchat ingredience v tekuté těsto,
osmažit pár malých koleček, hodit na to oříšky, med a ovoce a hotovo. Celá
tahle paráda vás vyjde maximálně na 12-15 minut. A když jste šikovní, zvládnete
to za mnohem kratší dobu.
Vidíte ty lívance na
fotkách? Vypadají luxusně, že ano? No neříkejte, že byste si na nich alespoň
jednou za čas nepochutnali :-).
Dnes tu mám kromě
fotek, kvůli kterým mě budete určitě proklínat pokud se na ně budete dívat
večer, i recept na moje oblíbené lívance z ovesných vloček a žitné mouky.
Na cca 6ks velice lehkých
lívanců budete potřebovat
- 30g jemných ovesných vloček
- 30g žitné mouky
- ½ lžičky kypřícího prášku
- 1 vejce
- lžičku medu
- pár lžic mléka (záleží na tom, jak moc těsto chcete mít husté)
- kapku vanilkového extraktu
- na ozdobení ovoce a ořechy dle vaši chuti
Pokud budete chtít
lívance víc vločkové, přidejte tedy vločky a uberte mouku. Nedoporučuju ale
dělat lívance celé z vloček, dejte do nich alespoň minimum mouky.
Všechny ingredience tedy
smícháte do hustého těsta, lehce si vymažete pánev olivovým olejem, a
lívancujte na středním plamenu. Snažte se, aby byly kolečka lívanců malé, protože
se vám budou lépe obracet a nebudou se vám tolik trhat. Z osobní zkušenosti
doporučuju lívance opravdu poctivě hlídat a stát u nich, protože se moc rádi
připalují :-).
Až budete mít lívance
hotové, je jen na vás čím si je ozdobíte. Já jsem si v poslední době oblíbila
varianci mraženého ovoce s banánem a medem.
Tak vám přeji dobrou chuť :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Budu ráda za každý komentář:-)